terug naar Kupang
Door: Henk Vinke
Blijf op de hoogte en volg Henk
20 April 2017 | Indonesië, Kupang
Ik heb er nog eens een nachtje over geslapen en besluit om naar Sumba te vliegen. Er gaat wel een vliegtuig, maar moet vannacht op Timor slapen. Terug gaat wel in een dag. Zo verlaat ik om halfeen het hotel met de grote rugzak achterlatend. Achterop een ojek naar de luchthaven. Het inchecken gaat snel. En dan wachten op de vertraagde vliegtuig. Een oude vrouw komt uit een vliegtuig en wordt door een zanggroepje verwelkomd. Een paar meisjes doen een dans en jongens spelen op een instrument. Ik heb in het hotel Roy geappt en kan bij zijn familie slapen. Iemand zal mij van het vliegveld op komen halen. Ondertussen volgt de vrouw in de rolstoel de optredende kinderen. Eindelijk om halfvijf kunnen we naar ons vliegtuig lopen. Tegen vijven stijgen we op. De zwemvesten worden uitgelegd en we krijgen een bekertje water en een koek. De bergen met er tussen dorpjes verlaten we om na een uur Timor weer te zien. Als ik bij Kupang landt is het al bijna donker. Na een tijdje word ik door de broer van Roy, Pati, met zijn vriendin Inda in een mooie auto opgehaald. Ze zeggen, dat we gaan uiteten, hond. Gelukkig leveren ze me af bij het huis van Roy, waar zijn vrouw met de hele familie woont. Men is bezig om aan een stuk zijkant van het huis een overkapping te plaatsen. Het is een gezellige avond. Ik deel mijn eerst fles bier en zij hebben nasi goreng voor me. De moeder van Joci is al overleden. Joci en Roy hebben dochter, Alexa. Vader Marten Frans woont er met de andere dochters en eventueel partner, Jenny, Nancy, Santi, Dacy, die zwanger is en Mega. De zoon Robin, nummer vijf, woont ergens anders. Santi is een leuk meisje. Als ze een hoed op doet, noem ik haar Jennifer Lopez, wat de stemming er alleen maar leuker op maakt. Een buurmeisje heeft de mobiel van haar moeder bij zich om door vertalen nog enige conversatie op te brengen. Als zegt, dat ze naar huis gaat, zoek ik op haar mobiel “Going home” van Ten Years After op. Zo raakt de bundel van mams gauw op. We gaan rond tienen naar onze kamers. Ik naar de logeerkamer en neem nog mijn tweede biertje.