sultana - Reisverslag uit Perth, Australië van Henk Vinke - WaarBenJij.nu sultana - Reisverslag uit Perth, Australië van Henk Vinke - WaarBenJij.nu

sultana

Door: Henk Vinke

Blijf op de hoogte en volg Henk

29 Maart 2017 | Australië, Perth

Woensdag 29 maart 2017

Om vijf uur gaat de wekker af. De incheckbalie is open. Er is al een behoorlijke rij. Ik ben snel aan de beurt, maar dan gaat het mis. De dame heeft nog een Australisch visum als deze gezien. Een vrouw bij een balie moet contact leggen met de immigratie van Australië, anders mag ik niet mee. Dat allemaal, omdat een trut mij de verkeerde instapkaart geeft. Wachten (3x). Dan blijkt, dat het voor mekaar is. Ik krijg mijn instapkaart en weer door de douane en de hele rataplan. Na de beveiliging ga ik op de foto bij een tafereel uit een sage. Meteen naar de poort. Ik herinner me, dat ik in 2009 hier ook geweest ben. Het was een tussenlanding met China Airlines op de weg van Taipei naar Amsterdam. Met de bus ga ik helemaal naar het uiteinde van het vliegveld. Ik heb een raam plaatst net op het einde van de vleugel. Dat wordt schipperen. We vertrekken om 7.35, op schema dus. De ramen worden donkerder. Dat schijn tegenwoordig bedient te worden. Al gauw kom ik erachter, dat ik mijn corrigerend gedrag kan tonen. Er is een knopje en het wordt weer licht. Zo worden de foto’s ook achteraf ook niet zo blauw. Vroeger had j van die Oost-Duitse Orwofilmpjes, dan werd de boel te groen. Ik luister naar Fleedwood Mac. Na het ontbijt en Java gepasseerd te zijn ga ik maar eens liggen want er is ruimte genoeg. Snabbel ik toch even 2,5 uur. Ik zie Exmouth, waar ik de walvishaaien hoop te zien. Ik zie steeds meer van het kale continent. Gaandeweg naar Perth krijgt het landschap meer begroeiing. Ik land om 14.05, maar de klok moet nog één uurtje vooruit. Door de douane en met de sultana’s door de controle op naar de bus. Met het wisselen geeft de chauffeur me 5 dollar te veel terug. Dat vereffen ik bij het uitstapen. De volgende bus, 390, brengt me tot voor het hostel, waar ik om kwart voor vijf ben. Ik raak aan de praat met een Boer. Beneden is de Happy Hour. Ik kan net voor het einde mijn tweede Vicbitter pakken. Ik koop een diepvriesmaaltijd in de supermarkt en eet dat op met Nescafé. Daarna heb ik een Happy Hour van mijn gekochte bier. Tegen twaalven moet ik maar eens weer plat. Na twee nachten hangen in een zelf gespreid bedje.