song song blue

Door: henkvinke

Blijf op de hoogte en volg Henk

28 Juni 2012 | Guam, Hagåtña

Donderdag 28 juni 2012 Songsong

Met CNN voor mijn neus blijf ik te lang op mijn nest liggen. Ik zie, dat ”Burt van Marwick quits as coach of the Dutch soccel team”. Om 8.15 ben ik buiten. Ik ga ontbijten. Waar zou ik zijn zonder mijn versgebakken eieren. Al drie weken Sunny side up. Ik zal mijn eieren niet missen, als ik weer terug ben. Ik stort me dan weer vol vreugde op de Brinta. Ik kan nog niet snel gaan lopen, want er komen een paar stevige buien over. Altijd weer het geroosterd brood met Flipje. Op CNN zie ik , dat Rus heeft gewonnen. Na het eten ga ik eerst naar de Tonga Cave. Hier zaten de Japanners te schuilen tegen een tyfoon. Ze gebruikten het ook als ziekenhuis. Ik laat me hier op de foto zetten. De weersverwachting is weer goed. Ik vraag in een winkel wat spullen kosten. Ik beklim de heuvel voor het uitzicht vanaf het kruis. Het is weer een hele klim en de gekochte lithium batterijen zijn al weer leeg. Gelukkig heb ik toen ook een tweede setje gekocht. Ik zie Songsong liggen en aan het eind van het schiereiland de Bruidstaartberg. En weer gaat de gang naar beneden. Ik rust even uit onder een airco om me van buiten te koelen en een Pepsi om het van binnen te doen. Op naar het kanon twee kilometer verderop. Al gauw krijg ik een lift. Ik loop een stukje en weer heb ik een lift. De Japanse lift moet verdwenen zijn, want alleen het platform staat er nog. Het kanon kun je bewegen, zegt de laatste chauffeur. Maar het is wel handig voor het verkeer, dat dat ding weer naar binnen wordt geschoven. Dat doe ik dan ook netjes. Ik loop naar de Honey Garden. Ik kan daar naar beneden lopen. Misschien zie ik daar nog wat van de lift. Een man zit tafels te schilderen. Ik ga nog even ergens anders beneden zie daar het platform. Ik zeg de man gedag en loop weer naar de straat. Ik loop terug en een fietser passeert me. Ik krijg weer een lift van de laatste chauffeur en klim weer achterop de pick-up. Ik zwaai naar de fietser. Op de kamer heb ik zo tijd om de foto’s over te zetten en dan naar de San Francisco de Borgakerk te gaan. Een mooi gebouw van buiten, want hij zit op slot. Voor de oude locomotief koop ik nieuwe batterijen. Van de oude locomotief en de restanten van de suikermolen zijn niet veel meer over. Bij het Tweksberry strand ga ik even zwemmen. Ik zie wat vissen en ben op tijd voor de auto. Ik ga met de dame mee naar het vliegveld, de boel wordt geregeld en ik heb weer een auto onder mijn gat, die een stuk jonger is dan mijn auto. Ik bezoek even het Rota Resort voor vergelijkend waren onderzoek. De dame van Island Rent a Car is daar ook weer bezig. Ik rij terug naar Songsong en bereid me voor op het eten. Daar internet ik nog even onder de boom. Ik stuur een leuke CDA-foto naar de partij. Na het schrijven van dit verslag ga ik slapen. Het is al bijna vrijdag.

• 01 Juli 2012 - 14:16

Sjaak:

Ha Henk ik hoop dat je weer snel in Nederland bent. Ik verlang naar je!!

Xxx